Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is weer zover: de jaarlijkse hoogdag voor het erfgoed staat voor de deur. Op 9 september zet historisch Vlaanderen z'n deuren open. Wij dus ook! Kom upcyclen, wandelen, sjoelbakken of gewoon rustig iets drinken. Er is een boeiend en divers programma met voor ieder wat wils.

Doorlopend programma:
- Ambachtenmarktje (van lokale honing en biobrood tot urbex fotografie en kunstige kunst)
- Fast & Vintage café
- Fast & Vintage oldtimer garage
- Foodtrucks
- Vintage kinderspelen & step parcours 
- Modelwoning & bezoek van de site 

Daarnaast zijn er dit keer ook heel wat rondleidingen en bijzondere workshops! Inschrijven gebeurt bij op de dag zelf, bij het infopunt. Wees er dus op tijd bij.

* Rondleiding herbestemming & restauratie door de architecten om 10u, 12u, 14u en 16u. (Gratis, inschrijven)

* Begeleide wandeling door natuurgebied De Kevie, start bij de Chocoladefabriek om 11u, 13u en 15u. (Gratis, inschrijven)

* Upcycling workshop: oude bokalen omtoveren tot leuke hangplanthouder. Duurt ongeveer 20 minuten, doorlopend. (10 euro per persoon, inschrijven)

*PhonePhotoWalk om 11u, 13u en 15u: op stap met je smartphone, op zoek naar fotogenieke plekjes in de Chocoladefabriek. Fotografe Christel Wellens geeft je tips & tricks onderweg. (5 euro per persoon, inschrijven)

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

RES-award voor De Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Naar boven