Overslaan en naar de inhoud gaan

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

Tineke en Hubert, jullie zijn geboren en getogen Nederlanders maar wonen toch al een tijdje in België. Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?
Wij zijn beiden in Nederland (Zuid-Holland) geboren en hebben de Nederlandse nationaliteit. In 1988 werden we voor het werk uitgezonden naar het buitenland en hebben sindsdien over de hele wereld gewoond: o.a. Azie, Oost-Europa, de Antillen. Onze laatste uitzending was naar België en het leven hier bevalt ons inmiddels zo goed, dat we hebben besloten hier te blijven.

Hoe leerden jullie het project kennen?
We zochten iets speciaal om te wonen. Niet zomaar een nieuwbouw, maar een plek met een verhaal. Via de welgekende immosites kwam de Chocoladefabriek voorbij. Het sprak ons meteen aan, dus niet veel later hingen we al met de makelaar aan de lijn. Het was afschuwelijk weer toen wij voor de eerste keer de site bezochten, maar desondanks waren we direct onder de indruk van het gebouw én het project!

Meteen beslist om te kopen of moest het even bezinken?
We waren meteen overtuigd, maar helaas moesten we even wachten omdat er al een optie was op de loft die we graag wilden. Maar het geluk zat ons mee en al vrij snel hoorden wij dat de loft voor ons was.

Wat gaf voor jullie de doorslag om voor de Chocoladefabriek te kiezen?
Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?! Elke keer als we teruggaan naar de Chocoladefabriek worden we enthousiaster! We kwamen onder andere speciaal een weekendje naar hier om van Bistro Bohème te genieten. Super avond!

Voor wat kunnen jullie medebewoners binnenkort komen kloppen?
Wij kijken heel erg uit naar het wonen in de Chocoladefabriek en hopen er prettige contacten op te bouwen met onze buren. Rond 17u aperitieven we graag, dus we hopen zo’n gezellige momenten te kunnen delen! We zullen trouwens een gedeelte van het jaar in België doorbrengen en een gedeelte van het jaar in Zuid-Frankrijk. Nanou, onze driejarige basset bleu de gascogne, komt gezellig mee.

En om toch met een cliché af te sluiten: wat is de beste mop over Nederlanders die jullie al gehoord hebben?
Hm, even denken. Het zijn er best wel wat. (lacht) Oh, deze misschien!: “Een Nederlander gaat op bezoek bij een goeie vriend en tot zijn verbazing ziet hij, dat die vriend het behang van de muur aan het verwijderen is. De Nederlander vraagt aan zijn vriend of hij opnieuw gaat behangen, die hem vervolgens serieus antwoordt: Absoluut niet wij verhuizen morgen!

 Een goeike zeggen jullie dan hé?!

Hihi, zeker een goeike! Gaan we onthouden. En we zoeken er nog een paar voor bij het aperitieven!

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Skilpod strijkt neer in Nerem

Voorjaar 2023 - De Chocoladefabriek gaat de samenwerking aan met Skilpod voor de bouw van 11 ééngezinswoningen. Skilpod is de referentie voor moderne en betaalbare nieuwbouw! 

Lees meer

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

Naar boven