Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam De Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

 

De RES-awards prijzen buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren: residentieel vastgoed, (semi-)publiek vastgoed en investeringsvastgoed. Uit de meer dan dertig genomineerden koos een vakjury drie winnaars op basis van ontwerpkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. In de aanloop naar de uitreiking kwamen de mensen van het RES ook een filmpje maken trouwens.

 

De Chocoladefabriek kreeg de bekroning in de categorie ‘beste residentiële ontwikkeling’. P&P-Projects mocht samen met a2o-architecten de award in ontvangst nemen. “De verdienste is dat dit project aangedurfd is in een omgeving buiten de grote stad. Het toont aan dat daar nog kansen zijn voor vervallen industrieel patrimonium”, aldus de jury.

 

De twee andere awards gingen naar het hoofdkantoor van Cera in Leuven (investeringsvastgoed) en Tivoli GreenCity in Brussel (publiek project).

 

Bij de uitreiking van de awards was de ontlading groot bij de winnaars. Een filmpje over de uitreiking vind je hier

 

 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

Moestuingroep houdt eerste Oogstfestival

Afgelopen zaterdag vond het eerste Oogstfestival plaats in De Chocoladefabriek. De bewoners die zich gedurende het hele voorjaar hebben geëngageerd in de moestuingroep, kookten met de opbrengsten van de tuin een rijkelijk buffet en nodigden hun buren uit om mee te tafelen in de centrale hal. Een terugblik aan de hand van enkele foto's. 

Lees meer

Naar boven