Overslaan en naar de inhoud gaan

Mathijs en Annette zijn niet alleen de fantastische mensen achter Maison Sophie en Restaurant Sjalotte, ze wonen en werken ook letterlijk bij ons om de hoek.

Sinds wanneer zijn jullie Mal’enaars?
Bewoners van Mal, bedoel je dan toch? (lacht) Vijf jaar geleden zijn we begonnen aan de verbouwing van het pand waar we nu wonen. Hiervoor woonden we in Schimmert, dichtbij Heerlen en Maastricht. Onze huidige woning hebben we echt gekozen voor de charme. We hebben er drie jaar over gedaan om het te renoveren, waarvan 90% door onszelf. Twee jaar geleden openden we het restaurant, met Frans-Europese keuken. Vier maanden later openden we de B&B. Mensen van overal komen tot in Nerem. Van Knokke, Brussel… het is een heel breed cliënteel.

Wat betekent De Chocoladefabriek voor jullie en voor de omgeving?
Wij vinden het een fantastische ontwikkeling, super! Het brengt nieuw leven in de omgeving en het is goed voor de lokale economie. De streek wordt er door opgewaardeerd. We zien de nieuwe bewoners graag passeren.

Welke activiteiten raden jullie aan in de omgeving?
Oh er is zoveel te doen! Het hangt ook af van je interesses natuurlijk. Dit zijn vier van onze favorieten:

- Het wijnkasteel in Genoelselderen
- De antiekmarkt in Tongeren op zondagochtend. Als je iets op de kop wil tikken, wees er dan als de kippen bij. Hoe vroeger, hoe beter
- Wandelen en fietsen hier in Limburg. De Kevie ligt hier vlakbij
- En een bezoekje aan de stad Maastricht natuurlijk. Van hieruit ben je er met de wagen in een half uurtje 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

RES-award voor De Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Naar boven