Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelopen zaterdag vond het eerste Oogstfestival plaats in De Chocoladefabriek. De bewoners die zich gedurende het hele voorjaar hebben geëngageerd in de moestuingroep, kookten met de opbrengsten van de tuin een rijkelijk buffet en nodigden hun buren uit om mee te tafelen in de centrale hal. Een terugblik aan de hand van enkele foto's.

 

Begeleiding door Gus, Moestuinier bij het kasteel van Hex


De eerste schoppen worden in de grond gestoken onder begeleiding van Gust Dechamps, moestuinier bij het kasteel van Hex. De ecologische moestuinen van Hex worden tot de mooiste van het land gerekend en worden tweejaarlijks opengesteld aan het publiek. De moestuinvakken zijn gelegen in de gemeenschappelijke tuin van De Chocoladefabriek. Met stelcondallen worden ze met strakke lijnen en een ietwat speelse opstelling afgebakend.

 

Houten borders worden gezet aan de randen van de moestuinvakken. Zo blijven de paden tijdens het moestuinieren proper.


Houten borders worden gezet aan de randen van de moestuinvakken. Zo blijven de wandelpaden tijdens het moestuinieren proper. De opgehoogde grond in de houten vakken wordt aangevuld met vruchtbare teelaarde. Tussen de houten vakken wordt boomschors gestrooid om extra paden te creëren, zodat de planten gemakkelijk te bereiken zijn. 

 

 

De eerste plantjes gaan in de grond


Het eerste plantje gaat de grond in. In de border naast dit moestuinvak wordt lavendel geplant. Heerlijk geurend en veelzijdig, maar ook gemakkelijk in onderhoud. Gust brengt de moestuingroep tijdens zijn sessies heel wat kennis bij over de gekozen planten. 

 

 

 

 

De moestuinvakken worden beplant


Eens de moestenvakken zijn afgebakend en opgevuld, kunnen ze beplant worden. In de vakken op deze foto komen aardbeien en verschillende kruiden. De palen zijn ter versteviging van een houten hek dat zal worden geplaatst voor klimplanten, zoals erwten en bonen.

 

Resultaat na enkele maanden


De vakken staan in volle bloei. Het resultaat na enkele maanden goede ondersteuning van Gust en het harde werk van de moestuingroep. Via een chatgroep houdt de groep elkaar en de andere bewoners op de hoogte van wat er klaar is om geplukt te worden. 

 

De moestuingroep klinkt op de opbrengst.


Enkele leden van de moestuingroep klinken op de opbrengst. Met een beurtrol werken ze gespreid in de moestuin. Elke maand komen ze allemaal even samen om gezellig bij te praten en de moestuin te bespreken.

 

De bloemen om het Oogstfestival in de kleden


De bloemen om het eerste Oogstfestival in te kleden komen net als het eten uit de tuin. Korter kan de keten niet zijn!

 

 

De bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nuttig


De heerlijk geurende, prachtig ogende bloemen zijn niet alleen aantrekkelijk voor mensen, ook voor nuttige insecten als vlinders en bijen zijn ze onweerstaanbaar. Onmisbaar in de ecologische tuin! 

 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

RES-award voor De Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Naar boven