Overslaan en naar de inhoud gaan

Glasraam onthuld

Op de laatste dag van mei was het dan eindelijk zover: de glazen parel op onze kroon werd ingehuldigd.

Toen we het gebouw destijds kochten, was het glasraam nog intact. Twee weken later hadden ze er dan toch een steen doorheen gegooid.. Toen hebben we dan maar ineens beslist om het helemaal te renoveren. Het gespecialiseerde team van Renotec heeft in eigen atelier het glas gemaakt om het nadien met de grootste zorg te plaatsen. 

“Waarom groen 
en paars? Dat weten 
we ook nog niet”

Het nieuwe raam combineert doorzichtig glas, zoals het een eeuw geleden ook was, samen met het kenmerkende gekleurde glas. Het was de firma Riskin die in de jaren ’70 voor de kleuren koos. Waarom groen en paars? Dat weten we ook nog niet! Dus als iemand daar een idee van heeft, dan mag je ons dat altijd laten weten. 

De onthulling was op donderdag 31 mei. Onze partners waren er, alsook een aantal bewoners zoals Simonne Rosmeulen. Zelfs schepen Jans en burgemeester Dewael hadden tijd kunnen vrijmaken in hun agenda. Een erg symbolisch, mooi moment. En zo komen we stap voor stap dichter..

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

RES-award voor De Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Naar boven