Nieuws
Binnenhuisarchitect als kadoo

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze zitten ook al eens in Gent. En zijn vaak in de lucht!

Yannick, vorige week zat je nog in Miami, waar bel ik je vandaag?
Henis! Echt vlak naast Nerem eigenlijk. Deze week ben ik relatief veel in België. Met ons steward-team leren we alles over een nieuw vliegtuigtype waarmee we gaan vliegen. 

Steward! Zalig beroep?
Ik ben al vier jaar steward. Het is van niemand de bedoeling om dat lang te doen, maar dan blijkt het ineens toch moeilijk te zijn om te stoppen omdat het je ding is. We zien wel. Voorlopig vind ik het prima zo! We kunnen samen rustig op ons gemak overal naartoe, ze proberen onze roosters op elkaar af te stemmen. 

Roosters op elkaar afstemmen?
Olivier is piloot bij hetzelfde bedrijf. En hij heeft ook nog een frituur in Gent. We zullen onze tijd tussen Nerem en Gent verdelen dus. Ik wou eigenlijk heel graag zo’n wereldkaart tegen de muur hangen met “travel is the only thing that makes you richer”, maar dat is nu zo cliché dat ik iets anders wil. (lacht) 

Dat noemen ze nu nog eens interessant! Wat gaat het dan worden tegen de muur?
In Miami ben ik enorm geïnspireerd door een graffiti tekening. Ik wil het graag door een artiest laten maken dus als iemand iemand kent, laat iets weten! 

En de rest van jullie inrichting?
Voornamelijk zwart en wit. Ik heb casco gekocht, die vrijheid vind ik heerlijk. En voor mijn verjaardag heb ik een ontwerp van een binnenhuisarchitect kadoo gekregen. Zij heeft perfect neergezet wat ik wil. Met onze soms gekke uren van opstaan, moet onze slaapkamer afgesloten zijn en tegelijk wou ik er veel licht. Ja, geslaagd. Ik kijk er naar uit!

Je ziet je hier wel wonen dus?
Ja toen het ontwerp klaar was, begon het écht te kriebelen. Ik zie mij volledig wonen hier! In de zomer toekomen na een lange vlucht en dan met een gin-tonic en de buren in de tuin belanden. Of een liter melk gaan lenen, omdat die van mij weer vervallen is. Of toch weerstaan aan de zetel en gaan sporten, omdat je buren klaarstaan. Ja, laat maar komen!

Overtuigd gekozen voor het community idee dus?
Onder andere! Het ligt heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes, was helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”. 

Het is niet zoals de Chocoladefabriek. Bij deze is dat nog eens benadrukt ;-) Bedankt!

 

Yannick en Olivier, bewoners van de chocoladefabriek
Nieuws
Nieuws