Nieuws
Dit wordt nergens meer gebouwd

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Dames, vertel: waarom kozen jullie voor de Chocoladefabriek?
Elke: Als je één nieuwbouwproject gezien hebt, ken je ze allemaal. Behalve hier. De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen project meer.

Marieka: Ja, ook voor mij sprong het er meteen uit. Zowel het visuele (de loftstijl is top), maar zeker ook de sfeer errond. Je woont samen en toch apart. Op vrijdagavond kom je thuis en dan kan je kiezen: ga ik naar binnen of zet ik me erbij in de tuin. Dat is toch zalig?

Was jullie keuze meant to be?
Elke: Heel eerlijk? Ik was het zoeken even beu. Maar toen ik een nacht niet kon slapen, deed ik toch nog eens mijn laptop open en daar was het ineens. Dan ben ik nog een aantal keer gaan kijken, met onder andere mijn ouders, et voilà.

Marieka: Ik heb me gehaast! Er was al eens iets aan mijn neus voorbijgegaan – waar ik nu niet rouwig om ben, maar ik had m’n lesje wel geleerd. Als je gevoel goed zit, moet je ervoor gaan. (En een champagne brunch doen om te vieren.) Mijn broer was bij alle huizen die ik ben gaan bezoeken negatief. “Te duur voor wat het is”, zei hij dan. In de modelloft zei hij: “moest ik geld hebben, ik kocht het direct!” Als industrieel ingenieur bouwkunde en mijn broer zijnde, heb ik zijn advies gevolgd.  

Nog advies voor mensen die nu aan het lezen zijn en nog twijfelen? 
Marieka: Als je twijfelt, zit het meestal goed. Als het een nee is, weet je het wel. En als het zover is: zelf initiatief nemen. De lening onderhandelen vond ik het meest vervelende onderdeel van het hele proces. Op de bank kan het heel lang duren.

Tot slot: wat is het eerste dat jullie gaan doen na de verhuis.. 
Allebei: vrienden uitnodigen!
Elke: of misschien eerst leren koken? Als iemand een kookclubje kent?

Chocoladefabriek kookclub. Staat genoteerd. Jij nog ideeën, Marieka?
Marieka: Eum… Ik heb bijna 25 jaar tafeltennis gespeeld. Tornooitje misschien?

Elke en Marieka
Nieuws
Nieuws