Nieuws
Liefde voor de l'histoire

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

Tineke en Hubert, jullie zijn geboren en getogen Nederlanders maar wonen toch al een tijdje in België. Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?
Wij zijn beiden in Nederland (Zuid-Holland) geboren en hebben de Nederlandse nationaliteit. In 1988 werden we voor het werk uitgezonden naar het buitenland en hebben sindsdien over de hele wereld gewoond: o.a. Azie, Oost-Europa, de Antillen. Onze laatste uitzending was naar België en het leven hier bevalt ons inmiddels zo goed, dat we hebben besloten hier te blijven.

Hoe leerden jullie het project kennen?
We zochten iets speciaal om te wonen. Niet zomaar een nieuwbouw, maar een plek met een verhaal. Via de welgekende immosites kwam de Chocoladefabriek voorbij. Het sprak ons meteen aan, dus niet veel later hingen we al met de makelaar aan de lijn. Het was afschuwelijk weer toen wij voor de eerste keer de site bezochten, maar desondanks waren we direct onder de indruk van het gebouw én het project!

Meteen beslist om te kopen of moest het even bezinken?
We waren meteen overtuigd, maar helaas moesten we even wachten omdat er al een optie was op de loft die we graag wilden. Maar het geluk zat ons mee en al vrij snel hoorden wij dat de loft voor ons was.

Wat gaf voor jullie de doorslag om voor de Chocoladefabriek te kiezen?
Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?! Elke keer als we teruggaan naar de Chocoladefabriek worden we enthousiaster! We kwamen onder andere speciaal een weekendje naar hier om van Bistro Bohème te genieten. Super avond!

Voor wat kunnen jullie medebewoners binnenkort komen kloppen?
Wij kijken heel erg uit naar het wonen in de Chocoladefabriek en hopen er prettige contacten op te bouwen met onze buren. Rond 17u aperitieven we graag, dus we hopen zo’n gezellige momenten te kunnen delen! We zullen trouwens een gedeelte van het jaar in België doorbrengen en een gedeelte van het jaar in Zuid-Frankrijk. Nanou, onze driejarige basset bleu de gascogne, komt gezellig mee.

En om toch met een cliché af te sluiten: wat is de beste mop over Nederlanders die jullie al gehoord hebben?
Hm, even denken. Het zijn er best wel wat. (lacht) Oh, deze misschien!: “Een Nederlander gaat op bezoek bij een goeie vriend en tot zijn verbazing ziet hij, dat die vriend het behang van de muur aan het verwijderen is. De Nederlander vraagt aan zijn vriend of hij opnieuw gaat behangen, die hem vervolgens serieus antwoordt: Absoluut niet wij verhuizen morgen!

 Een goeike zeggen jullie dan hé?!

 Hihi, zeker een goeike! Gaan we onthouden. En we zoeken er nog een paar voor bij het aperitieven!

Tineke en Hubert
Nieuws
Nieuws