Nieuws
Op de koffie bij de buren!

Mathijs en Annette zijn niet alleen de fantastische mensen achter Maison Sophie en Restaurant Sjalotte, ze wonen en werken ook letterlijk bij ons om de hoek.

Sinds wanneer zijn jullie Mal’enaars?

Bewoners van Mal, bedoel je dan toch? (lacht) Vijf jaar geleden zijn we begonnen aan de verbouwing van het pand waar we nu wonen. Hiervoor woonden we in Schimmert, dichtbij Heerlen en Maastricht. Onze huidige woning hebben we echt gekozen voor de charme. We hebben er drie jaar over gedaan om het te renoveren, waarvan 90% door onszelf. Twee jaar geleden openden we het restaurant, met Frans-Europese keuken. Vier maanden later openden we de B&B. Mensen van overal komen tot in Nerem. Van Knokke, Brussel… het is een heel breed cliënteel.

Wat betekent De Chocoladefabriek voor jullie en voor de omgeving?

Wij vinden het een fantastische ontwikkeling, super! Het brengt nieuw leven in de omgeving en het is goed voor de lokale economie. De streek wordt er door opgewaardeerd. We zien de nieuwe bewoners graag passeren.

Welke activiteiten raden jullie aan in de omgeving?

Oh er is zoveel te doen! Het hangt ook af van je interesses natuurlijk. Dit zijn vier van onze favorieten:

- Het wijnkasteel in Genoelselderen
- De antiekmarkt in Tongeren op zondagochtend. Als je iets op de kop wil tikken, wees er dan als de kippen bij. Hoe vroeger, hoe beter
- Wandelen en fietsen hier in Limburg. De Kevie ligt hier vlakbij
- En een bezoekje aan de stad Maastricht natuurlijk. Van hieruit ben je er met de wagen in een half uurtje 

Maison Sophie Annette en Mathijs
Nieuws
Nieuws