Nieuws
De ultieme mini-tip van onze interieurarchitect

De oh’s die we horen in de modelwoning zijn onder meer te danken aan interieurarchitect Pascal Segers van Pas Interieurs. We gingen hem om zijn ultieme tip vragen, wat dan gewoon een domme vraag bleek te zijn.

Pascal, wat was je eerste indruk van het gebouw?

Wauw. Oprecht. Het is een gebouw met een enorm karakter, de loftsfeer zit er echt in. Je woont er in een unieke omgeving. Zo’n historiek fantaseer je niet zomaar, die is er of die is er niet. En ik doe tegelijk mijn petje af voor de uitdaging die ze hebben gerealiseerd. Het resultaat is prachtig.

Die mannen zijn er inderdaad aan begonnen. En jij ook, waarvoor dank!

Toen we de vraag kregen, moest ik toch even nadenken. Je hebt altijd te weinig budget voor wat je er zou kunnen doen hé. Dat is het leven zeker? Maar dan hebben we even snel ook toegezegd omdat we het potentieel zagen om er ons verhaal te vertellen over tijdloze interieurs waarin de bewoners zich echt thuis zullen voelen.

Hoe hebben jullie het aangepakt?

Wij werken vanuit het “functioneel minimalisme”: minder lijnen, meer beleving. Minder design, meer menselijkheid. Minder dingen, meer gevoel. Met zo weinig mogelijk lijnen, zoveel mogelijk functies oplossen. Niet de traditionele poeha dus. Een ostentatieve inox dampkamp boven een kookvuur of zoiets, dat is het perfecte voorbeeld van wat we niet doen. We tekenen geen badkamer of keuken, we trekken één lijn door het gebouw. Dat is de kracht. We zorgen ervoor dat het eenvoudiger wordt en je de ruimte veel beter kan benutten. Het eindresultaat is een interieur dat werkt voor zijn bewoners.

Hoe vertaalt zich dat naar de inrichting van de modelwoning dan?

We hebben de hal eruit gehaald, dat is de grootste wijziging, en naar mijn idee ook de grootste meerwaarde. Nu kom je binnen en ben je meteen binnen. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook het afzuigsysteem geïntegreerd in het keukenvolume en in de keuken zelf hebben we de doorgang groter gemaakt dan oorspronkelijk voorzien. Maar ik ga ook niet alle geheimen al prijs geven hé.

Is er een ultieme tip die je toekomstige bewoners kan meegeven?

Ultieme tip? Nee. Het hangt er maar van af wie je voor je hebt. Dat is eigenlijk misschien een beetje een domme vraag, als ik dat mag zeggen? (lacht) We vertrekken van een concept dat in functie van behoeftes, smaak en budget staat. Onze uitdaging is om de binnenkant van een woning te laten aansluiten bij de binnenkant van de mensen die er komen wonen.

Mini-tip dan?

Ok, daar kan ik mee leven! Mijn mini-tip zou zijn: speel met kleurvlakken. Zo kan je bepaalde effecten genereren. Dat zie je bijvoorbeeld sterk terug in de slaapkamers, het spel van licht en donker geeft een extra gezelligheid die je geen geld kost. En hou de kleuren zo neutraal mogelijk. De oude betonstructuur is zichtbaar, met dat geheel moet je rekening houden. Met hier en daar een contrastkleur. Dat hebben wij vooral met schilderijen gedaan.

Mogen we bellen als we hulp nodig hebben?

Ja, heel graag zelfs. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend waarbij we gewoon eerlijk kijken wat we wel of niet kunnen doen. We proberen de persoonlijkheid van de klant te ontdekken om aan te voelen hoe we zijn ideaal interieur vorm kunnen geven. We hebben een ruim aanbod aan diensten: van een klein advies tot een uitgewerkt ontwerp of zelfs het leveren van meubilair bijvoorbeeld.

Alle info via www.pas-interieur.be of via 089 65 90 53

Nieuws
Nieuws