Nieuws
“Dat gebouw zou ik graag willen renoveren…”

Dat dacht Roeland Fraussen over de lege fabriek waar hij als kind zo graag speelde toen hij jaren geleden in de bouwwereld aan de slag ging. En nu is het zover. Als gedelegeerd bestuurder van Renotec maakt hij nu zijn droom waar.

De Chocoladefabriek is dus een oude bekende voor jou?

“Zeker en vast. Mijn grootmoeder woonde in Nerem en in de zomervakantie verbleef ik telkens een maand bij haar. Uren en uren heb ik toen in de buurt van de Chocoladefabriek gespeeld. Fantastische herinneringen.”

 Die herinneringen krijgen nu een vervolg. En wat voor één.

“Inderdaad. Als afgevaardigd bestuurder van Renotec maak ik nu deel uit van de ambitieuze toekomst van de Chocoladefabriek. En daar ben ik heel erg blij om.” 

Wat doet Renotec precies?

“Renotec is eigenlijk geen gewone aannemer. Zo laten we nieuwbouw volledig aan ons voorbijgaan en focussen wij op gespecialiseerde werken in en rond gebouwen, bouwconstructies en monumenten. Renovatie en restauratie, dát is onze core business. Daar komt nog eens bij dat wij - in tegenstelling tot heel wat andere bouwbedrijven - al onze kennis en knowhow in huis hebben. Wij besteden zo weinig mogelijk uit en houden al ons vakmanschap onder de vleugels van Renotec. Dat maakt van ons een unieke speler op de markt en dat geeft onze klanten vertrouwen. Dat en onze vorige projecten natuurlijk. Zo hebben we de gevels op de Grote Markt van Brussel, UNESCO-werelderfgoed, volledig gerestaureerd. Ook de betonrestauratie van de Gentse boekentoren en de renovatie van het Justitiepaleis in Antwerpen staan op ons palmares.”

En binnenkort voegen jullie daar de Chocoladefabriek aan toe. Wat gaan jullie er precies doen?

“Je kan beter vragen wat we niet gaan doen (lacht). Bij de Chocoladefabriek komen immers de verschillende divisies van Renotec aan bod. Zo gaat natuurlijk onze divisie betonrenovatie aan de slag maar bijvoorbeeld ook de divisies gevelrenovatie, monumentrestauratie en complexe verbouwingen. Die combinatie vind je zeker niet bij elk project. En dat maakt dat de Chocoladefabriek erg leeft binnen ons bedrijf. We zijn er dan ook al vanaf het begin bij betrokken. Samen met de rest van het bouwteam hebben we het project mee vormgegeven en dat zorgt natuurlijk automatisch voor een nóg specialere band. De Chocoladefabriek is dan ook een voorbeeldproject. De markt heeft nood aan dergelijke projecten om ons prachtig erfgoed opnieuw alle eer aan te doen. Hopelijk zullen nog vele anderen het voorbeeld van de Chocoladefabriek volgen.”

Nieuws
Nieuws