Nieuws
Iedereen is enthousiast

Sofie komt in de Chocoladefabriek wonen. Nieuwsjaarsreceptie, spelletjesavond of buurt BBQ? You name it. Sofie zorgt ervoor.

Als ik Chocoladefabriek zeg, dan zeg jij…?
Feestcomité! Dat zou ik zo graag op poten zetten. En het past ook helemaal bij het concept. Je woont apart, maar niet alleen. Je hebt buren waarmee je op zondagochtend een koffie drinkt achter het glasraam. Ja, dat is helemaal mijn ding. Zo’n dynamiek heb je alleen in projecten zoals dit.

Gaf het community idee de doorslag om hier te komen wonen?
Ja ook, samen met het ontwerp. De Chocoladefabriek is zo mooi. Voor mijn verjaardag heb ik grote posters van Singer gekregen. Je weet wel, de naaimachines. Die worden het pronkstuk van mijn interieur. Strak, met vintage spul erin. En dat past natuurlijk ook bij mijn “naaiatelier”.

Naaiatelier, vertel.
Ik heb loft type J gekozen, met de mezzanine. Zodat ik er genoeg ruimte heb voor mijn grote passie. Ik maak bijna al mijn kleren zelf. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. En dan heb ik ineens ook iets om aan te doen wat ik ook echt mooi vind!

Wat waren de reacties van je omgeving toen je het grote nieuws bekendmaakte?
Iedereen is enthousiast. Een collega kwam met het boek van Sjaakie en de Chocoladefabriek op de proppen. Ha! Geweldig. En ik zet ook een beetje de familietraditie verder. Mijn papa heeft altijd bij Riskin gewerkt. En ik ga er nu wonen. Ik ben stiekem echt heel trots. Dat mag ik wel zeggen, toch?

(nvdr: sinds ons gesprekje is Sofie ondertussen gelukkig getrouwd met Niels. En hij mag zelfs mee verhuizen binnenkort ;-) Proficiat #nielsofie!)

Sofie en Niels
Nieuws
Nieuws