Nieuws
Nu wil ik de rust ontdekken

Op vrijdag per toeval een woonproject ontdekken. Twee dagen later naar de opendeurdag gaan. Om op woensdag als allereerste koper te tekenen. Nou, met die man wilden we graag eens aan tafel zitten. En kijk, hij dacht er helemaal hetzelfde over.

Alessio. Proficiat, je bent officieel een pionier nu.
Is dat zo? (Lacht) Ja weet je, soms vallen de puzzelstukjes in elkaar. Ik was niet actief op zoek. Maar toen de Chocoladefabriek voorbij kwam, wist ik meteen dat ik hiervoor wilde gaan.

Wat heeft je overtuigd?
De authenticiteit, het concept. De Chocoladefabriek is zoveel meer dan een gebouw, dat spreekt me echt aan. En je kan er komen wonen! Bij C-mine en consoorten kan dat niet. Ofwel kan je er helemaal niet wonen, ofwel wordt er enkel een nieuwbouwblok neergezet. Dat is helemaal prima, maar als je kan kiezen.. Wonen in een industrieel gebouw, dat is echt uniek hoor. Zo’n kans krijg je maar een keer.

En die kans heb je duidelijk met twee handen gegrepen.
Zeker. Ik had in de verste verte niet gedacht dat ik dit alleen kon kopen trouwens. Maar na alles op een rij te zetten, bleek dat wel te kunnen. Ik heb meteen mijn telefoon gepakt.

De rest is geschiedenis. Hoe heb je het project leren kennen?
Toevallig eigenlijk. Ik werk bij YAR Vlaanderen. Een organisatie die jongeren met een dossier bij de jeugdrechter helpt hun leven terug op het spoor te krijgen. We laten hen inzien dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Voor niemand slecht, trouwens (lacht)Ons kantoor is in De Silo in Hasselt, een gebouw waar verschillende bedrijven zitten. En op een vrijdagnamiddag ben ik aan de praat geraakt met Bart Cuppens. Hij heeft de 3D beelden van de Chocoladefabriek gemaakt. En zo ging de bal aan het rollen.

Dan verhuis je binnenkort van Hasselt naar Nerem?
Ja, klopt. Ik ben afkomstig van Maasmechelen en woon al een tijdje in Hasselt. In een drukke stad wonen, het heeft z’n charmes. Maar nu wil ik de rust ontdekken. De combinatie van het platteland en de natuur met een icoon als dit.. Het beste van twee werelden! Ik zie het helemaal zitten.

 

Alessio
Nieuws
Nieuws