Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Terwingen is niet alleen een mooie alliteratie. Het is ook de mooie mens die in de Chocoladefabriek komt wonen. Eerder toevallig, maar daarom niet minder overtuigd!

Tim, waarom kom je in de Chocoladefabriek wonen?
Het gevoel van ruimte. Het is niet zo’n “kamertje per kamertje” huis. Je hebt er nog plek om te leven. En de casco formule, dat was ook een belangrijk element dat me overtuigd heeft. Je kan er je eigen ding doen.

Zelf de handen uit de mouwen om je casco verder af te maken?
Met alle plezier. Ik ga het samen doen met mijn vader. We zien wel hoe het gaat, het is geen race tegen de klok. De plannen zijn ondertussen al klaar. Met de kopersbegeleiding zijn we tot de indeling gekomen die we in gedachten hadden.

Hoe ga je het inrichten?
Ik heb al behoorlijk wat gepinterest om inspiratie op te doen eigenlijk. De keuken en de badkamer zijn al besteld. Hoe het eruit zal zien? Strak, modern. Veel wit en zwart. De rest hou ik nog even geheim!

Hoe heb je het project leren kennen eigenlijk?
Helemaal per toeval. Ik zag op Facebook iets van Nick (andere bewoner, nvdr)passeren en dan ging het ineens heel snel. Tussen het eerste gesprek bij de makelaar en mijn handtekening op het contract zaten nog geen drie weken.

De koe bij de hoorns gevat dus.
(Lacht) Ja, zeker. Ik was meteen overtuigd. Het concept, het samen-wonen, de mooie locatie. Ik ben snel in Hasselt of Tongeren. En in Millen!

Millen?
Ja, daar geef ik twee keer per week training aan de kleintjes. Ale, ze zijn ondertussen niet meer zo klein. Dit is het derde jaar dat ik aan dezelfde groep training geef. De meeste spelertjes ken ik dus vrij goed. En zij mij ook! Ze zijn nu twaalf jaar, de ideale leeftijd om af te tasten wat ze mogen.

Het ideale startpunt om een Chocoladefabriek team uit de grond te stampen?
Dat zal van het talent afhangen dat we kunnen vinden zeker? (Lacht) Ja, we zien wel. Organiseren is niet zo aan mij besteed maar als ik mij engageer, ga ik er wel voor. Of als ik ergens kan bijspringen om te helpen of iets uit te lenen ofzo, ook met alle plezier.

Handy man, altijd handig. En bij deze is dan ook het voetbalteam idee gelanceerd. (Hint) Bedankt Tim!

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Binnenkijken bij Tineke en Hubert: "Dorp in het dorp"

Sprookjesachtige architectuur op een toplocatie? Dan denk je misschien aan een Haussmann-optrekje in Parijs. Maar ook in de Vlaamse velden kan je zo’n droompand vinden. Zo heb je in het Limburgse Nerem de iconische chocoladefabriek van Rosmeulen: een machtig stuk erfgoed uit 1909.  

Reportage DE STANDAARD WONEN -  28/11/2019
Tekst: Veerle Beirnaert  / Foto's: Piet Stellamans

Lees meer

Binnenkijken bij Carine en Patrick: "Industrieel wonen in het groen"

Op een sprookjesachtige locatie wonen? Dan denk je misschien aan een penthouse in
Miami, een kasteel met Disney-torentjes in de bergen of een beach house op een hagelwit
strand. Maar ook in de Vlaamse velden kun je zo’n droomlocatie vinden. In Nerem, op drie
kilometer van Tongeren, werd een authentieke chocoladefabriek uit 1909 verbouwd tot een
oase van rust te midden het groen. Zonder twijfel een feeërieke omgeving.

Reportage STEPS MAGAZINE -  20/11/2019
Tekst: Veerle Beirnaert  / Foto's
www.mmcontent.be (Michael Meers)

Lees meer

Binnenkijken bij Anne-Lore en Roel: "Industrieel erfgoed wordt loft"

Het gebeurt niet zo vaak in Limburg dat industrieel erfgoed omgebouwd wordt tot een woonproject. De Chocoladefabriek in Nerem is een knap voorbeeld van hoe het kan. Roel en Anne-Lore vielen voor de charmes van het voormalig fabriekspand, de nabijheid van natuurgebied De Kevie en het echte gemeenschapsleven in het gebouw.

Reportage SJIEK -  16/11/2019
Tekst: Kizzy van Horne  / Foto's: Luc Daelemans

Lees meer

"Dit wordt nergens meer gebouwd"

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Besluit? "De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen tweede project meer."

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Casco kopen, biedt heerlijke vrijheid

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Ze kozen overtuigd voor het community concept: "Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”."

Lees meer

Naar boven