Nieuws
Waarom in Berlijn wonen als Nerem ook kan?

Wereldburgers Marijke, Joerie en dochter Lucie ruilen Berlijn binnenkort in voor Nerem. Het 'samen-wonen' gaf voor hen de doorslag. 

Waren jullie meteen overtuigd om te verhuizen naar De Chocoladefabriek?
In onze zoektocht naar een huis in Limburg, niet al te ver van Maastricht, zijn we op de Chocoladefabriek gestoten. We waren meteen erg onder de indruk. We houden allebei van industriële architectuur. Ik (Marijke, nvdr) ben een grote Art Nouveau liefhebster. Beter konden we het dus niet treffen. Rond de Kerst hadden we de eerste bezichtiging. Ijskoud maar prachtig. We zagen het potentieel en waren eigenlijk toen al verkocht.

Jullie wonen nu in Berlijn, hiervoor was jullie woonplaats in Maastricht. Wat brengt jullie naar Tongeren?
We hebben niet per se voor Tongeren gekozen, maar voor het gebouw, het ‘samen-wonen’ concept en de natuur. We wonen graag in de stad, maar met kinderen is het zoveel leuker als ze buiten kunnen spelen. De Chocoladefabriek is dan ideaal voor ons: je woont er niet alleen, de buren brengen leven in de brouwerij! We zullen Berlijn en alles wat een stad te bieden heeft missen, maar er staat ook echt wel iets tegenover. En met de auto zijn we ook echt snel in Maastricht, Luik of Hasselt.

Hoe denken jullie dat dochtertje Lucie het zal ervaren in De Chocoladefabriek?
Ja, super. Lucie is twee jaar oud. De gemeenschappelijke tuin is voor haar de ultieme speelplek. We wilden een eigen tuin, maar niet al te groot. De gezinswoning is dan perfect. Ook het feit dat er een school in het dorp is, op wandelafstand, was een groot pluspunt. De middelbare school in Tongeren is goed per fiets bereikbaar. Er zijn winkels in de buurt, sportfaciliteiten. Eigenlijk alles wat je nodig hebt. Het natuurgebied de Kevie is vlakbij, met mooie fietsroutes.

Kijken jullie uit naar jullie nieuwe thuis?
Eerlijk? Het zijn gemengde gevoelens, omdat we Berlijn verlaten. Maar we kijken ook erg uit naar ons nieuwe leven in de Chocoladefabriek. In Maastricht hadden we een volkstuintje. We willen snel weer aan de slag met groenten kweken, want dat is zo ontspannend. Ook kijken we natuurlijk enorm uit naar het eindresultaat als alles gerenoveerd is. En kunnen we niet wachten om het aan iedereen te laten zien. 

Marijke en Joerie
Nieuws
Nieuws